neděle 25. ledna 2015

10 tipů na hororové filmy a knihy

Ahoj:) Jako velká milovnice hororů, jsem si pro vás připravila celkem 20 tipů na hororové knihy a filmy. Tak doufám že vás třeba něco zaujme:)

Filmy

1. Saw 


Kdo by neznal pecku jménem Saw..příběh o vrahovi který své oběti vsází do různých pastí z kterých se téměř nemají šanci dostat. Mám ráda celou sérii ale od 5 dílu už to na mě začalo být až moc brutální..první díl nic nepřekoná, ten má aspoň nápad :)



2. V zajetí démonů



Jeden z mých nejoblíbenějších duchařských hororů. Ta atmosféra je tma prostě..uh, bála jsem se i když jsem se na to dívala v pravé poledne, jindy jsem neměla odvahu :D tohle fakt doporučuju, pro ty co mají rádi horory s nějakými nadpřirozenými výjevy :)

3. Would you rather


Tak tohle je v současnosti jeden z mých nejoblíbenějších hororů. Krásné propojení psychologického hororu s něčím..trošku víc krvavým no. Scéna s "prskavkou" mi opravdu nedělala dobře..a konec ten je prostě tak příšerný až je vlastně dokonalý.

4. Sinister



Dalši duchařská bomba. Atmosféra je tam pořádně vyostřená, celkem dost lekacích momentů a za celé rozuzlení jen tleskám. A Sinister mě bude strašit ve spaní ještě hodně dlouho..

4. Případ č.39



Film velmi podobný Sirotkovi. Ale mě si prostě více získal tento. Hlavně jak všechno ze začátku vypadalo..a co se z toho nakonec vyvrbilo :)

5. Nezvratný osud




Nezvratný osud počtem svých dílů už pomalu sice připomíná seriál, stejně jako Saw, ale já přesto miluju každý díl. Hlavně úvodní scény s nějakou velkou katastrofou, ta byla zvlášť povedená v pátém díle. Můj nejoblíbenější ale je, jak svědčí obálka, díl druhý, ani nevím proč :) Každopádně Nezvratný osud není žádný náročný hovor, je to prostě vyvražďovačka se spoustou krve a nápaditými úmrtími.

6. Odsouzeni zemřít

Tak toto je horor jen si to představíte..seskočíte z lodi do moře aby jste si zaplavali ale zapomenete vytáhnou schůdky..nemáte se jak dostat na loď, v které máte malou dceru. A kolem vás jenom otevřené moře..brrr. Já bych se teda zbláznila. Tento film je pokračování hororu Otevřené moře.

7. Misery nechce zemřít




Myslím že Stephena Kinga zná každý milovník knih. Jeho kniha Misery patř k mým oblíbeným, ale podle mě..film předčil knihu. Opravdu. I když moc nemám ráda staré filmy tenhle jsem si zamilovala:)

8. Jezero smrti


Tak nevím, jestli někdy najdu odvahu se na tento horor podívat znovu. Já vlastně ani nevím proč mě to tak děsí..asi protože to všechno páchají děti. A že to je holá realita, žádné nadpřirozeno nebo scifi. A z pár scén mi opravdu nebylo dobře od žaludku. Ale film je opravdu velmi silný zážitek a neměli by jste si ho nechat ujít:)

9. Noční můra v Elm street





Tohle je prostě klasika :) Jednoduchý příběh ale ten teda vyděsí. A ano..bála jsem se po té usnout :)

10. The Collector


Tenhle horor je prostě super. Má nápad, je v něm neustálá akce takže se nemáte šanci nudit a je to taková vyvražďovačka ale opravdu skvělá:)



Knihy


A jdeme na knihy :) Ne všechny jsem tedy četla ale všechny mám ve svém TBR listu..a doufám že se k nim někdy dostanu :D


1. Pastýř smrti

Pastýře smrti jsem četla a byla jsem jedním slovem nadšená. Skvělá zápletka, pěkně nelítostnej vrah..jen ten konec zabil celou atmosféru, jinak skvělé knihy.

2. Už se nikdy nevrátí

Tak tuhle knihu si chci opravdu hodně přečíst, jelikož mi to připomíná můj velmi oblíbený horor a to je La cara oculta. Jestli to bude něco podobného, budu prostě nadšená :)

3. Dlouhý pochod 


Knížka od takzvaného ,,Mistra hororu". Vybrala jsem Dlouhý pochod, asi proto že je to jediná knížka od Kinga kterou vlastním (zbytek jsem si půjčovala v knihovně) a taky protože miluji tu zápletku. Moc mě baví číst o takových soutěžích o přežití. Ale od Kinga bych mohla doporučit daleko víc knížek..Noční směnu, Běžícího muže, Carrie, Misery..

4. Metro 2033


Taktéž kniha kterou jsem ještě nečetla ale rozhodně to mám v plánu, vypadá to na skvělý postapokalyptický příběh.

5. Návnada 


Hororový příběh který hlásá že je pro příznivce Hunger Games. I když v příběhu žádnou spojitost s HG nevidím, i přes to tento horor o feťácích vězněných na ostrově pro zábavu společenské smetánky doporučit :)

6. Pět


Nová hororová detektivka od autorku známé knihy Erebos. je to čerstvá novinka a určitě bude stát za to, si ji přečíst.

7. Utrpení neviňátek


Tohle by mohlo být podle mě pořádné psycho, vzhledem k tomu že se tu budou ztrácet malé děti.

8. 15 minus


15 minus je další kniha o mých oblíbených vraždících reality - show. Navíc ji napsal český autor, takže jsem moc zvědavá.

9. Drž se 


Tohle vypadá na skvělý, pořádně propletený horor a nemůžu se dočkat až si ho přečtu, myslím že bude hodně na přemýšlení.

10. Horory na dobrou noc


Tuto triologii berte trochu s nadsázkou, je primárně určena pro děti a mládež ale já se u těchto příběhů bojím i ve svých 18letech. Najdete tu opravdu originální příběhy, třeba o aukci holčiček jménem SheBay nebo jak snadno zavraždit manžela pomocí oleje na smažení..

Tak to byli mé tipy na hororové knížky a filmy, doufám že vás alespoň něco z tohoto seznamu zaujalo :)


6 komentářů:

  1. V zajatí démonov je proste niečo....z čoho som sa podělal A Annabelle si videla? To je tiež teda riadna pecka :D :D Inak pekný výber :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Anabell jsem byla v kině..na půlku filmu jsem se dívala s šátkem přes obličej :D

      Vymazat
  2. Jezero smrti byl naprosto parádní horor. V zajetí démonů a Případ č.39 se mi také líbilo. Sawe je originální, i když na mě docela brutální, nemám ráda krváky. Za mě je nejlepší horor Nenávist, viděla jsem ho jednou a víckrát už nechci, nespala jsem snad půl roku :D
    A Dlouhý pochod měl taky super nápad :)
    Knižní

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé tipy! :3 Na metro 2033 se chystám už děsně dlouho, tak snad to bude super. :D Jinak z knih rozhodně doporučuji Kruh od Koji Suzukiho. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Já se na horory dívat nezvládám, ale hrozně ráda je čtu, takže pro mě zajímavá až ta knižní část :)

    OdpovědětVymazat