středa 26. listopadu 2014

Recenze: Lauren Conrad - L.A Candy

Autorka: Lauren Conrad

Název: L. A Candy

Série: L.A Candy - 1.díl

Počet stran: 292

Nakladatelství: COOBOO

Goodreads
Databazeknih




Anotace: Život v L. A. je sladký cool kluby, skvělí kluci, návrháři... prostě všechno. Devatenáctiletá Jane Robertsová a její nejlepší kamarádka Scarlett se nemohou dočkat, až tam začnou bydlet. A když se je jeden televizní producent rozhodne obsadit do své nové reality show a la Sex ve městě, sotva věří svému štěstí. Jejich vlastní show? Šaty od nejlepších návrhářů zdarma? Vstup do těch nejluxusnějších klubů v celém L. A.? Pozvánky na hollywoodské premiéry? Ano, prosím! Brzy se z Jane stane VIP a má spoustu nových kamarádů. Ovšem tihle kamarádi, kteří jsou pro každou divokou party, se také touží ohřát na výsluní její popularity. A to donutí Jane si uvědomit, že ve městě, se kde lidé honí za svými sny, po ní každý něco chce a nic není takové, jaké se zdá. L. A. Candy je dokonalý román o dospívání v Hollywoodu, který napsala autorka se zkušeností z první ruky. Lauren Conrad je hvězdou MTV show The Hills a nyní si buduje kariéru jako návrhářka.

Moje dojmy: Pomalejší rozjezd ale o to lepší závěr plný zvratů. Po prvních pár desítek stránek jsem byla trošku zklamaná. Na tuhle knihu jsem se moc těšila, protože Hollywood, krásné šaty a večírky, to je téma pro mě. Ze začátku jsem si říkala, že jsem asi čekala možná něco trošku víc..hollywoodského? Ale po té co Jane a Scarlett byly přijaté do L.A. Candy, už to pěkně odsýpalo.

Scarlett jsem si zamilovala asi víc než Jane, i když dostává poměrně méně prostoru. Moc se mi líbila její drzá a bezprostřední povaha. Její postava mi přišla navíc taková..skutečnější. 
Jane je o proti ní tak trochu ušlápnutá a roztomilá, ale je taktéž výraznou postavou, má svůj charakter. Přesto že jsou obě dívky naprosto rozdílné povahy, jde už jen z knížky cítit že by jedna pro druhou udělaly cokoliv.
Dvě dívky s kterými natáčí L.A. Candy, Madison a Gaby..No, nebudu blíž nic prozrazovat abych nespoilerovala, ale jedna z nich bude tedy pořádná potvora a díky ní vím, že si prostě musím přečíst druhý díl. Což musím udělat i kvůli dvěma mužům v Janině životě, shodou okolností dvěma spolubydlícími. Sice jde snadno předvídat s kterým zůstane..ale co když ne? Uvidíme.
Kniha je v některých částech snadno předvídatelné ale v ostatních vás naopak dokonale překvapí. Některé věci jsou ale trochu nereálné. Upřímně, mě přišla nereálná ta reality show. Nedokážu si prostě představit, že něco tak neoriginálního, jako sledování života čtyř holek, by se na místě jako L.A. ujalo s takovým úspěchem, jaký je popsán v knize. Jinak tam nic vyloženě špatného nebylo a ty drobnosti jsme ochotná knížce odpustit. Kniha nemá moc stránek, takže děj pěkně odsýpá až na ten pomalejší začátek a konec, kdy se nám všechno trochu zvrtne, takže se pár chvil nejspíš zdržíte a budete si nevěřícně číst nějaké věty pořád dokola, jako jsem to dělala já.
Celkově doporučuji L.A Candy všem, kteří mají rádi dívčí četbu o teenagerech, reality show, Hollywoodu a slávě. Myslím, že nebudete zklamaní. Já hodnotím 4/5, jelikož mi tam prostě něco chybělo k tomu, abych dala 5/5 :)

A ještě malá pochvala na závěr..ta obálka je prostě úžasně roztomilá.


4/5

        

1 komentář:

  1. Povedená recenze :) L.A. Candy jsem dnes dočetla a knížka se mi vážně líbila :) Nejvíc mě zaujalo to téma reality show :) Už se těším, až se pustím do jejího pokračování :)

    OdpovědětVymazat