středa 31. prosince 2014

TOP knihy za rok 2014

A je to tu. Rok 2014 nám končí. Doufám že další rok bude lepší než rok 2014 a že bude bohatý na krásné knihy! :)

Ale teď se mrkneme na topku za rok 2014. Kategorie jsem si vypůjčila z blogu Universe of wonderfull books. Mimochodem skvělý blog, doporučuji se mrknout :)

1. NEJLEPŠÍ KNIHA


Ano. Toto je pro mě nejlepší kniha za rok 2014. Když jsem si říkala..který příběh ve mě toho nejvíc zanechal? Který ve mě vyvolal tolik emocí jako jiná kniha? A volba byla jasná. Květy z půdy.












2. NEJHORŠÍ KNIHA 


Těžko říct, jaký náhlý popud mě přinutil tohle začít číst. A už vůbec nechápu, co mě donutilo tuhle knihu dočíst. Já vím, je to erotická knížka, nemůžu po ní chtít moc děje a žádné zázraky..ale tohle..Sexuální život Catherine M. rozhodně nedoporučuji. Poku by jste měli chuť na erotický román, existují daleko lepší.










3. NEJVĚTŠÍ PŘEKVAPENÍ


Rozhodně Návnada. Když jsem si tuto knížku půjčovala v knihovně, ani jsem nečetla anotaci. Jen se mi zalíbila ta věta dole, "Pro příznivce Hunger games". No, s Hunger games tam nevidím sice skoro žádnou spojitost, ale to nic nemění na tom, jaké překvapení pro mě bylo to, jak skvělá kniha to vlastně byla.










4. NEJVĚTŠÍ ZKLAMÁNÍ


Já mám od Kinga ráda jen některé knížky, ale zrovna povídkové knížky do něho miluji, třeba Noční směnu..to byl super hororový zážitek. Proto jsem byla z knihy Za soumraku strašně zklamaná. Nudila mě, trvalo mi dlouho než jsem ji přečetla a vydržela jsem jen kvůli poslední povídce která byla teda..bomba. O toytoy budkách se mi pak zdálo celý týden. Ale ani to moc moje zklamání neumírnilo.



5. NEJORIGINÁLNĚJŠÍ PŘÍBĚH


Sice tu budu mít pod sebou dva Kingy ale..Dollanův cadillac. Bezesporu. I když je to jen povídka, originalitou přímo překypuje. Nebo vás by snad napadlo zabít svého protivníka tak, že vykopete na dálnici díru přesné velikosti aby tam zapadlo jeho auto a pohřbili ho v něm zaživa?










6. NEJNAPÍNAVĚJŠÍ PŘÍBĚH

Pokud jste Pastýře smrti četli, víte proč ho dávám sem. Od první po poslední stránku jsem skoro nedýchala, byla jsem napnutá jak kšandy a hltala stránku za stránkou. V knize je tolik akce a zvratů že vás to nenechá ani na chvíli vydechnout.










7. NEJNUDNĚJŠÍ KNIHA


Ach jo. Já se opravu tak strašně snažila se do té knihy začíst. Tak strašně jsem se snažila ji mít ráda jako všichni ostatní ale ne..nešlo to. Po nějakých sto stranách jsem ji musela odložit. Vůbec mě to nebavilo a až se za to stydím, jako bych byla nějaký literární barbar. Ale s Malými ženami jsem si prostě nekápla do noty.









8. NEJROMANTIČTĚJŠÍ KNIHA


Není to sice žádná novinka ale uznejte sami, že to byl nádherný příběh o lásce. Měla jsem celou dobu slzy v očích, ale zároveň připitomnělý úsměv na tváři. P.S Miluji tě rozhodně doporučuji všem romantickým dušičkám.











9. NEJOČEKÁVANĚJŠÍ KNIHA


Teď si asi všichni klepete na čelo a říkáte si, proč Monument 14? Vždyť ta kniha už dávno vyšla. Jenže ke mě do knihovničky se dostala teprve na Vánoce a musím říct, že to čekání se vyplatilo. Hned jsem šla shánět druhý díl.










10. NEJKRÁSNĚJŠÍ OBÁLKA


Asi nikoho nepřekvapí, když dám Selekci. Ta obálka je jednak laděná do nádherné barvy a taky..vraždila bych, abych si mohla alespoň jednou vyzkoušet ty nádherné šaty. A obálky dalších dílů jsou snad ještě lepší.











11. NEJOŠKLIVĚJŠÍ OBÁLKA


Tak padne náš svět pořád čeká v mojí knihovničce, až ho přečtu ale mě se ta obálka prostě bohužel nelíbí. Příběh vypadá skvěle ale kdyby mě nezaujal tak ten příběh + cena, kvůli té obálce bych si to nekoupila. Nemám moc ráda žluté a oranžové obálky knih a moc nemusím, když na obálce není žádnej obrázek.









12. HRDINKA ROKU


Na tuhle kategorii jsem měla několik kandidátek, ale nakonec vybírám knihu Fatwa a autorku knihy Jacky. Kdo se trochu zajímáte o tématiku muslimských žen, určitě doporučuji přečíst.











13. HRDINA ROKU


Dávám tu knihu Útěk z tábora 14. Kniha sama o sobě mě sice moc nenadchla, ovšem musím uznat že hlavní hrdina je doopravdy hrdina. Přetrpět všechny ty hrůzy a ještě utéct..











14. PÁR ROKU


No a do poslední kategorie vybírám Sky a Deana z knihy Bez naděje. Ti dva byli opravdu můj nejoblíbenější pár za tento rok :)













Takže mě už nezbývá nic jiného než vám popřát krásného Silvestra, hodně štěstí do roku 2015 a hlavně..ať se vám splní všechna přání. 
L.




1 komentář:

  1. Super seznam, některé ze zmíněných knih si dávám do seznamu pro rok 2015 (hlavně oba Kingy) a doufám, že se k nim stačím dostat! :) Krásný rok 2015! :)

    OdpovědětVymazat