neděle 15. února 2015

On my wishlist #9


Jde o týdenní projekt, jehož cílem je každou sobotu zveřejnit článek
s několika knihami z našeho wishlistu. Projekt je od zahraniční blogerky Book Chick City.




Strhující parodie o temných touhách v každém z nás… Když se dvaadvacetileté budižkničemu Anna vydává na pohovor s mladým podnikatelem Earlem Grayem, netuší, že potká muže, který jí změní život i hodnoty. Earl Grey je pohledný, bohatý, má největší penis na světě a velkou firmu a vlastní vrtulník, je chytrý a… tajemný. Naivní husička Anička si začíná uvědomovat, že přes jeho skrývaná tajemství jím začíná být úplně posedlá. Ale ani Earl Grey není vůči jejímu pseudointelektuálnímu blábolení a věčně rozkousanému rtu imunní a připouští, že po ní také touží – ovšem za vlastních, specifických podmínek…








Jacques a Ellie si na francouzském pobřeží Atlantiku otevřeli restauraci s příznačným názvem Paradis - Ráj.
Když však Ellie zemřela, z Jacquesova života se vytratila veškerá radost, z vaření se stala povinnost a hosté to poznali. Po sedmi letech dospěl Paradis k bankrotu. Restaurace má jít do dražby, ale Jacquesův nejlepší přítel najde v poslední chvíli řešení - spolumajitelku Catherine.
Pochází z Ameriky, mluví roztomile francouzsky, právě přišla o manžela a chce vzkřísit bývalou slávu restaurace Paradis.
Jacquesovi se do toho moc nechce, ale nakonec pochopí, že nemá jinou možnost. Když na půdě hledá potřebné doklady, najde sešit receptů, které pro něj vymyslela Ellie.
Rozhodne se je vyzkoušet, a proto každou noc vaří jeden z nich. Pod Elliným láskyplným vedením tak znovu najde radost z přípravy jídel, a také novou lásku.

3 komentáře:

  1. Netušila som, že je takáto knižná paródia na 50 odtieňov šedej, to je super :D :D

    OdpovědětVymazat
  2. Večeři v ráji četla má mamka, líbila se ji! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Večeři v ráji četla má mamka, líbila se ji! :)

    OdpovědětVymazat